26 juni, 2007

Landets beste skoleavisside

Skoleavisen vår, Time for Time, hadde landets beste skoleavisside i klassen for videregående skoler sist skoleår. Det mente i allefall i juryen fra Skolenettet i Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen i Mediebedriftenes Landsforening står bak konkurransen, som du kan lese mer om her.

Skolenettavisen ved Time vidaregåande skole ble opprettet som et prosjekt til fordypning for VG1-elever på medier og kommunikasjon. Vi har et rom på webhotellet one.com for 33 øre natta og publiserer ved hjelp av gratisprogrammet RapidWeaver (bildet er screenshot fra redigeringsvinduet i RapidWeaver).

Billig, enkelt og svært interessant å følge tilblivelsen av en nettavis og utviklingen det første året, fra 2 til 100 lesere daglig.

Vi kan gå inn og ta ut all verdens statistikk med hensyn til besøk, og freefind.com, som bidrar med gratis søketjeneste, sender ukentlige rapporter over hvilke ord leserne våre søker etter i skoleavisen. Kan lære litt om leserne våre gjennom å analysere dataene.

Hadde forresten opp til 8 % treff i USA. Smigrende med internasjonal leserkrets, men de fleste over there kom vel ikke lenger enn til avisens tittel: Time for Time. But thanks, anyway!

Jeg skal ellers drifte skolens offisielle nettsted fra høsten av, så vi får se hvor mye den vestre hånda får gjort med skolevaisen. Skal ikke ha prosjekt til fordypning kommende skoleår, så pulsen i avisen vil være avhengig av at andre lærere også publiserer mer medieelev-produsert stoff i skoleavisa. Eller at de som måtte ønske å publisere ett eller annet, tar kontakt med den halvsovende redaksjonen.

Ingen kommentarer: