29 september, 2008

Fra folkelig gul til folkelig rød

I 2004 var gul favorittfargen til Rimi. Logo og mye gulfarge skulle signalisere «et billig og folkelig miljø», meldte ICA-kjeden den gang (ifølge Nettavisen).

Nå har man funnet ut at gulfargen ikke harmonerer med Rimi sine verdier likevel. Om det er billig, folkelig, miljø eller alle tre som nå ikke lenger stemmer med Rimi sine verdier, sies ikke.

Virksomheter som nå kanskje bør revurdere sin satsing på den ikke hjertelige og velkomne gulfargen er Kristelig Folkeparti (familiepartiet, et varmere samfunn, fellesskap), Debio Økologisk (renere mat) og IKEA (billig design for alle).

Solen (livgivende og varig energikilde) har også vært gul en stund.

Men Rimi taper terreng, som resten av ICA-kjenden. Svaret må jo ligge et sted, og "grundige studier av den norske folkesjelen" har – ifølge Dagligvarehandelen – vist at gul må ut og rød er redningen.

K
jededirektør Thor Linge i ICA sier at:
Inne i oss har vi både høye fjell og dype fjorder. Rød er samtidig en varm og hjertelig farge, kundene skal vite at de er velkomne hos oss. Alle butikkene skal kles i rødmalt trevirke - nettopp for å styrke den norske identiteten.
Noen virksomheter som satser for fullt på rødt (altså: norsk folkesjel, velkommen, varmt og hjertelig) er:
  • Statens vegvesen (i sine fareskilt og stopplys),
  • Red Light District (horestrøk i utlandet),
  • Rød Ungdom (agressiv bevegelse),
  • Albania (fattig land),
  • tidligere Sovjetunionen (nedlagt land) og
  • russen (se bildet, der Rimis nye kjerneverdier kommer godt fram).

Rødmalt trevirke skal altså kle Rimibutikkene, for å fortelle kundene at Rimi nå er blitt veldig norsk. Og hvor i Noreg finner vi denne mirakel-konstallasjonen av materiale og farge som skal bringe Rimi til nye høyder?

Det aller meste av rødmalt trevirke finnes i tusenvis av løer og fjøs på norske gårdsbruk. De fleste er dessverre nedlagt, blant annet på grunn av prispress fra aktører som den rotnorske, varme og hjertelige Rimi-kjeden.

Hører vi kubjellene plinge i kassaapparatene?

1 kommentar:

Anonym sa...

Flere virksomheter med i rødt:

- Red Campaign (Verdensvidt helpeorgan)

- Røde Kors (....)

- Toro (nam)

- Human Help (massage terapi)

- Red(d) barna

kul blogg btw.