21 januar, 2009

Virus

I to dager har skolens nett-tilgang og alle PC-er vært ute av drift. Skoleeier har virusproblem, forteller mediene i distriktet.

Vi lærere sto plutselig uten tilgang til it's learning, der vi kommuniserer med elevene, til elevene og leser meldinger fra elevene. Der vi legger ut oppgaver og tar imot innleveringer.

Også SkoleArena er umulig å komme inn på. Vi kan ikke føre fravær. Eller legge inn vurderingene til elevene.

Altså måtte vi i går begynne å bla i gamle notater (papir!!!uæh!) for å se hvordan vi gjorde dette før i tida:

Skal vi seeee,...hmmm... reise seg fra stolen...hmmmm... gå inn klasserommet......hmmmmmm. Snakke direkte med elev ...? Interaktiv, analog samtale....hmmm... ingen datamaskin.....hmmm. ...skeptisk, skeptisk...hmmm. Men vel, vi får vel prøve dette da, og se om det funker.

NRK forteller forøvrig at viruset er det samme som Helse Vest har hatt for en stund siden. Et spørsmål tvinger seg fram: Hva gjør en stor aktør når en annen stor aktør i nærheten er sengeliggende på grunn av virus? Har man sittet helt stille og tenkt: Håper vi ikke får det, håper vi ikke får det, håper vi ikke får det, håper vi ikke får det? Har man ikke tatt Windows-tranen sin?

Og bare så det er klinkende klart: Vi som har mac – og dermed er fritatt fra å levere datamaskinen til dyprensing hos IKT-avdelingen – vi smiler ikke. Ikke langt inni oss en gang. Ikke ett sekund. Nei. Det ville vært for drøyt.

Ingen kommentarer: